Hypotheek Oversluiten

Hypotheek oversluiten

Soms kan het oversluiten van uw hypotheek aantrekkelijk zijn. Zeker wanneer uw rentevaste periode afloopt, is het verstandig om te kijken of oversluiten zinvol is. Dit zijn doorgaans momenten waarop u namelijk boetevrij uw hypotheek kunt oversluiten!


Wanneer oversluiten?

Er zijn een aantal situaties waarbij oversluiten interessant voor u kan zijn. Misschien gaat u een nieuw huis kopen of loopt uw rentevrije periode bijna af. Zeker als de rente zo laag is als nu kan dit een aanzienlijk voordeel bieden. Omdat oversluiten van veel factoren afhankelijk is het moeilijk om op voorhand te zeggen of oversluiten loont. Wilt u weten of oversluiten voor u slim is? Neem contact met ons op en wij berekenen uw mogelijke voordeel.


Oversluitkosten

Bij het oversluiten van de hypotheek worden kosten gerekend. Deze kosten bepalen mede of het voor u interessant is om over te sluiten. Omdat u het huidige contract met uw hypotheekverstrekker verbreekt, betaalt u een boeterente. De hoogte hiervan is afhankelijk van de resterende termijn van de rentevaste periode. Ook zijn er kosten voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek. U moet hierbij denken aan advieskosten, taxatiekosten, NHG kosten en notariskosten. Let er wel op dat een deel van deze kosten fiscaal aftrekbaar zijn.


Logo ABN Amro
Logo ASR Bank
Logo Aegon
Logo Allianz
Logo Argenta
Logo Attens
Logo BLG Wonen
Logo BijBouwe
Logo Centraal Beheer
Logo Delta Lloyd
Logo Florius
Logo Hypotrust
Logo ING
Logo IQWoon
Logo Lloyds Bank
Logo Moneyou
Logo Munt
Logo Nationale Nederlanden
Logo Obvion
Logo Rabobank
Logo Tellius
Logo WestlandUtrechtBank
Logo Woonfonds Hypotheken
Logo Regiobank


Maak een vrijblijvend kennismakingsgesprek! 

 

Copyright © 2015 Glebbeek Hypotheken

Disclaimer | Privacy statement | Contact
Website door: Dutch Media Lab